Minimaal is maximaal

IMG_3057

Ik heb iets ontdekt. Het is een soort stroming, levenswijze, visie. Ik weet niet precies wat het is, maar het is bijzonder interessant. Het heeft de naam minimalisme.

Ik kwam hierop doordat ik een TEDx talk heb gezien van één van de oprichters van The Minimalists, een website over minimalisme. Hij vertelde een bijzonder verhaal, dat ik om eerlijk te zijn af en toe een beetje te cheesy en overdreven vond (het blijven Amerikanen), maar ook best een eye-opener. Hij pakte al zijn spullen in dozen en haalde er alleen spullen uit als hij die spullen echt ging gebruiken. Na drie weken was tachtig procent nog ingepakt.

Dat zette mij aan het denken. Hoe veel spullen gebruik ik eigenlijk niet? Hoe veel spullen vullen mijn (best wel kleine) huis maar gebruik ik nooit? Ik kan een heleboel dingen bedenken die er alleen maar liggen omdat ik het ooit gekregen heb en niet weg kan doen, of wat misschien nog wel eens van pas kan komen. Vergeleken met die minimalisten lijk ik wel iemand uit het programma Hoarders! Plotseling krijg ik een opruimdrang en voel ik de nood om mijn halve kledingkast de deur uit te werken en om zo min mogelijk spullen te hebben. Want wat moet je met spullen die je niet gebruikt? Eigenlijk vreemd dat ik daar nooit eerder aan heb gedacht.

Of het me ooit lukt om zo weinig spullen in huis te hebben (bekijk eens een home tour van een minimalist) weet ik niet. Echter moet je altijd ergens beginnen. Ik ga dus eerst maar die kast vol kleding uitzoeken…

Liefs, Roos

Klik hier voor de TEDx talk.