Stroopwafelpiet, wiedewiedewiet

Zucht, de Zwarte Piet kwestie gaat inmiddels zo ver dat ik er klaar mee ben. Afgelopen weekend waren er zelfs rellen om deze kwestie. Ik zelf weet niet eens of ik een mening heb, om eerlijk te zijn vind ik het een belachelijke discussie. Het maakt niet uit of je voor bent of tegen, maar denk eens na over hoe simpel het eigenlijk kan zijn.

Want, waar draait dat hele feest nu eigenlijk om? Om volwassenen die elk moment aangrijpen om klachten te uiten over de aanwezigheid of juist afwezigheid van bepaalde kleuren pieten? Voor ons is het uiteraard heel belangrijk hoe die pieten eruit zien. Nee, een roze piet voldoet niet aan mijn wensen, die mag mijn kind niet aanraken!

Kinderen merken ook niet dat Sinterklaas er elk jaar anders uit ziet, of dat hij een plastic baard heeft. Ook niet dat zijn paard soms ineens geen schimmel is. Waarom zouden ze dan wel merken dat sommige pieten er ineens anders uit zien? Kortom, ik zie geen probleem. Tradities zijn er om verbroken te worden.

Liefs, Roos

Zie ook De Speld voor een .geweldig item over deze kwestie. Best ontnuchterend, niet?