Luiaard of squatbillen?

IMG_3068

Op de middelbare school had ik een hekel aan alles dat met sport te maken had. Tijdens gym keek ik toe hoe de anderen zich in het zweet werkten, en als ik dan mee moest doen had ik zo’n slechte gym-reputatie dat niemand me de bal gaf. Later in mijn schoolcarrière deed ik beter mijn best, maar tevergeefs. Mijn reputatie hield stand en ik kreeg geen tweede kans. Snik.

Oke, het viel wel mee hoor. Maar het komt erop neer dat ik niet zo van sport hield. Toch kwam er een moment waarop ik besefte dat het niet zo gezond was om na twee minuten rennen al buiten adem te zijn. Ik besloot te gaan hardlopen.

Inmiddels wisselt mijn enthousiasme voor hardlopen, maar ik ben wel wekelijks in de sportschool te vinden voor een workout. Ik ben overigens niet een cardio fan, ik spendeer hooguit tien minuten op de crosstrainer of loopband en doe dan krachttraining (als je denkt dat vrouwen heel lelijk gespierd worden van krachttraining, google dan eens ‘squats’. Als jij niet zulke billen wil/mooi vindt dan weet ik het ook niet meer). Vanmorgen ben ik zelfs om half 8 opgestaan om te gaan sporten. En dan te bedenken dat ik ooit de meest luie luiaard ter wereld was.

Hoe ik dat doe? Ik plan van tevoren wanneer ik ga sporten, zodat er niet meer iets tussen mij en mijn sportplan kan komen. Daarnaast ga ik altijd ’s morgens, want dan is het niet zo druk dat de sportschool op een blikje sardientjes lijkt. Bovendien is mijn wilskracht dan nog niet aangetast. ’s Avonds hebben maar weinig mensen genoeg energie en wilskracht om nog naar de sportschool te gaan (waar het bovendien stikt van de groepjes jongens die met zijn vieren een uur lang een apparaat bezet houden).

Uiteindelijk zijn de beste resultaten van het sporten dat ik me nu veel energieker voel, en het leuke is dat je er ook nog eens beter uit gaat zien. Mocht je nu denken ‘Ja, dat wil ik ook!’: sta eens vroeg op en ga voor school/college/werk sporten. Je zult je echt een stuk beter voelen!

Liefs, Roos

P.S.: Wil je up to date blijven van mijn nieuwe posts? Voeg me dan toe op Bloglovin’. Follow my blog with Bloglovin