Happy Weekend I

zwochtend

Ik introduceer iets nieuws: een artikel waarin ik mijn favoriete muziek, artikelen en bezigheden bespreek zodat jij iets leuks hebt om te lezen in het weekend.

What to listen to

Nummers waar ik op dit moment graag naar luister. Ik word hier meteen gelukkig van. Hopelijk maken deze nummers jouw weekend ook een beetje vrolijker ondanks al die regen buiten. Dit weekend komen alle nummers uit de top 50, meestal niet zo heel erg mijn ding, maar ik kan er niks aan doen: deze nummers zijn zo catchy!

What to read

  • Ben je ook schuldig aan het fenomeen troostshoppen? Geef je geld en energie eens uit aan iets waar je écht beter van wordt.
  • Alles wat je dagelijks gebruikt heeft een interface: je telefoon, websites. Leo Babauta vergelijkt het dagelijks leven met zulke interfaces en legt uit hoe we het leven makkelijker maken door de interfaces van het dagelijks leven te versimpelen.
  • Steeds als ik weer dat derde koekje eet denk ik: kon ik maar denken op de lange termijn. The Self Help Hipster geeft tips. By the way, TSHH is mijn blog-idool. Lees even haar blog en kijk naar de geweldigheid.
  • Ook las ik afgelopen week het boek De Kraamhulp van Esther Verhoef. Als je houdt van thrillers en twisted minds is dit boek iets voor jou. Er worden konijnen vergiftigd met antivries voor de lol. Er worden baby’s bijna in badjes verdronken maar toch niet helemaal. Ik kon niet stoppen met lezen, hoe verschrikkelijk het af en toe ook was…

What to do

Het is behoorlijk herfstig aan het worden. Treur niet, de bomen hebben nu nog blaadjes en die zijn nog mooi ook! Maak een heerlijke wandeling en geniet van de kleuren die horen bij dit seizoen. Drink warme chocolademelk mét slagroom. Maar vergeet ook vooral niet om genoeg groente en fruit te eten om te voorkomen dat ook jij slachtoffer wordt van de griep.

Geen zin om naar buiten te gaan omdat het regent? Zet netflix eens uit, leg je telefoon aan de kant en doe eens iets dat je al lang niet hebt gedaan. Maak muziek, kleur in een kleurboek voor volwassenen (of voor kinderen), schrijf of lees een boek. Als het buiten zulk triest weer is, raken we snel in een patroon van niets doen en wegkruipen onder een dekentje op de bank. Dingen doen geeft je energie om ook de dagelijkse verplichtingen aan te kunnen gaan.

Geniet van je weekend!

Liefs, Roos