5 Dingen om te doen deze herfst

De herfst: de meeste mensen zien er ontzettend tegenop. Het wordt regenachtig, koud en grauw. Ons vitamine D-gehalte daalt drastisch na alle zon die we afgelopen zomer hebben gehad. We moeten weer hard aan de slag met school of op het werk. Kortom: het leven wordt iets minder licht en luchtig dan in de zomer. Gelukkig heeft de herfst ook een heleboel dingen die je wél gelukkig kunnen maken.

1. Geef je huis een herfst make-over
Gezelligheid vind ik één van de leukste dingen aan de herfst en winter. Je kruipt onder een dekentje, steekt een paar kaarsjes aan en doet gezellige dingen met vrienden en familie. Ook je huis mag niet achterblijven: met versiering kun je een heleboel sfeer creëren in je huis. Leg bijvoorbeeld lekkere dekentjes over je bank of in een mand, zet kaarsen of kaarsenhouders neer in herfsttinten, vervang je lichte kussens door iets zwaardere kussens in herfstkleuren… Je kunt een heleboel kleine dingen doen om de sfeer in je huis te veranderen.

2. Maak een boswandeling
Dit is echt een ding uit mijn jeugd: we gingen vaak met het gele gezin in het bos wandelen en daarna warme chocomel drinken in het cafeetje dat daar in de buurt lag. Nog steeds vind ik het heerlijk om in de herfst een boswandeling te maken: overal liggen bladeren en de bomen hebben allerlei mooie kleuren. Bovendien is het tussen de bomen toch een stukje warmer omdat je uit de wind loopt. Die warme chocomel na afloop hoort er toch echt een beetje bij en is een goede beloning voor het actief bezig zijn 😉

3. Word een keukenprinses (of prins)
Nu je toch zo veel binnen bent kun je ook wel wat extra moeite steken in je maaltijden. Het seizoen heeft allerlei lekkere groenten en fruit zoals pompoen, paddenstoelen, boerenkool, sinaasappels en mandarijnen. Hiermee kun je van alles koken en bakken. Deze cake vind ik er zo lekker uit zien, krijg je nu ook geen zin om te bakken?

4. Breng een dag door in de sauna
Dit is één van mijn favoriete dingen om te doen in de herfst en winter: lekker naar een spa! De Zwaluwhoeve is mijn favoriet. Die extreme warmte is echt fijn als het buiten zo koud is. Bovendien slaap je heerlijk na zo’n dagje sauna, je wordt er ontzettend loom van. Als je echt gek wilt doen trakteer je jezelf op een massage, dan is je relaxdag echt compleet.

5. Begin met een nieuwe sport
In de herfst sporten, ben je gek? Nou, nee. Veel mensen denken dat zodra de zomer voorbij is, het sporten ook voorbij is. Maar who are you kidding? Het kost je zometeen alleen maar meer werk als je weer de sportschool induikt voor je bikini (of zwembroek) body. Ga dus eens een nieuwe sport doen of begin aan een nieuw schema. Zelfs rustige sporten als yoga of pilates kunnen al wonderen doen. Kies vooral iets wat je leuk vindt, zodat je het de hele winter volhoudt. Dat hardlopen komt wel weer als de zon schijnt en de temperaturen weer boven de tien graden uit komen…

Geniet nog even van dit seizoen, voor je het weet is alles bedekt met sneeuw 😉

Liefs, Roos

Foto: Eshragi