Een langetermijnvisie is eigenlijk alles wat je nodig hebt

Gisteren at ik een zak M&M’s leeg, omdat ik er zin in had. Ook verspilde ik mijn dag met het kijken van series en films, omdat het kon. Ik vond mezelf even zielig en dan ga je dit soort dingen doen. Het probleem is echter dat dit soort dingen puur gebaseerd zijn op dat precieze moment. Op dat moment had ik daar zin in en dacht ik dat het een goede keus was. Een tijdje later had ik echter al in de gaten dat het me niet blijer ging maken. En, jammer genoeg, ook niet minder zielig.

Weet je hoe dat komt? Omdat M&M’s er niet voor zorgen dat ik een gezond, fit en sterk lichaam heb. En omdat die Netflix-sessie er niet voor heeft gezorgd dat ik de doelen heb bereikt die ik wil bereiken. Door precies dit te beseffen ben ik erachter gekomen wat precies het antwoord is op eigenlijk alles.

Het enige wat je hoeft te doen is jezelf de vraag te stellen: ‘Hoe helpt mij dit op de lange termijn?’ of in andere woorden: denk aan je langetermijnvisie. Door hierbij stil te staan zul je beseffen dat een broodje knakworst niks voor je gaat doen. Hoe moeilijk het ook is op het moment zelf, bedenk hoe je beter kunt worden in de toekomst door hetgeen wat je op dit moment doet. Want de dingen die je vandaag doet, bepalen hoe jouw leven eruit ziet. Niet morgen of volgend jaar.

Misschien helpt dit je bij het maken van een paar keuzes. Of je zult gaan sporten vanavond? Als je voor het chocoladeschap staat in de supermarkt. Het leuke is dat deze kleine dingen allemaal kunnen bijdragen aan jouw geweldige leven.

Het hoeft natuurlijk allemaal niet perfect te zijn… Het is zo perfect als jij het maakt.

Liefs, Roos