DIY: Verjaardagskaart

Ik ben nogal een creabea. Soms heb ik van die buien waarbij ik heel Pinterest afstruin voor leuke ideeën om zelf iets te maken. Eén van mijn favoriete projecten is het maken van kaarten. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik een verjaardagskaart maak.

Wat heb je nodig?

IMG_4250

  • Een ‘kale’ kaart met envelop. Deze heb ik bij Action gekocht.
  • Verschillende soorten washitape (Action, Hema, Xenos)
  • Knutsellijm (Action)
  • Touw (Action)
  • Schaar
  • Een potlood
  • Een zwarte stift
  • Optioneel: glitters

Hoe maak je deze prachtige kaart?

Stap 1

IMG_4254

Knip touwtjes af die iets langer zijn dan de breedte van je kaart. Plak hier vervolgens stukjes tape aan in verschillende kleuren en prints. Vouw de stukjes tape om het touw heen en zorg dat de stukjes precies op elkaar plakken. Dan krijg je zoiets als op de foto hierboven.

Stap 2

IMG_4259

Knip de stukjes tape allemaal op gelijke lengte. Knip vervolgens de hoekjes eraf zodat er vlaggetjes ontstaan.

Stap 3

IMG_4261

Smeer de vlaggetjes aan één kant in met lijm. Zorg dat er ook wat lijm op het touwtje komt. Plak de touwtjes vervolgens vast op de kaart. Als je hiermee klaar bent, knip je de uitstekende stukjes touw af.

Stap 4

IMG_4264

Schrijf nu je tekst in potlood op de kaart. Potlood is handig want dat kun je weer uitgummen. Maak echter niet dezelfde fout als ik en doe het héél lichtjes. Trek het vervolgens over met een zwarte stift (of iets anders, als je dat mooier vindt).

Stap 5

IMG_4265

Tada, klaar! Omdat ik heel erg van glitters houd heb ik er nog een beetje lijm opgesmeerd en er wat glitters overheen gegooid, maar je kunt het ook zo laten. Laat de boel even drogen en je kaart is klaar om opgestuurd (of gegeven) te worden!

Liefs, Roos