Zo kun jij vandaag vrijheid vieren

Hoe gelukkig mogen we onszelf prijzen dat we kunnen gaan en staan waar we willen? Er zijn tijden geweest dat dit wel anders was. Nog steeds heeft een groot deel van de wereld deze vrijheid niet door oorlog of andere politieke problemen. Sta eens stil bij de vrijheid die je hebt en vier het! Niet alleen vandaag, maar elke dag.

Vandaag is Bevrijdingsdag, en omdat het toevallig ook Hemelvaart is zijn we (bijna) allemaal vrij. Helaas moet ik zelf werken vanmiddag, maar ik heb vanochtend wel genoten van mijn vrijheid. Wat ga jij doen vandaag? Veel van jullie gaan vast naar een Bevrijdingsfestival. Als je hier geen zin in of geen gelegenheid voor hebt zijn er nog genoeg andere dingen die je kunt doen vandaag. Ik geef je een aantal tips om extra te genieten van je vrijheid.

Doe even helemaal niks

Ik weet het, het kan soms echt lastig zijn om helemaal niet productief te zijn. Er is altijd wel iets te doen: of je nu nog een kilo was hebt liggen of dat je nog dat ene verslag af moet maken, laat het even allemaal gaan. Het kan echt wel wachten tot morgen. Gun jezelf een dag waarop je alleen maar doet waar je zin in hebt.

Hang de keukenprins(es) uit

Het is dan wel heel mooi weer vandaag, maar misschien heb je helemaal geen zin om de hele dag buiten te niksen. Maak gebruik van je vrijheid en bak eens een taart of cupcakes. Of je kunt vanavond gaan voor een feestmaal om te vieren dat je vrij bent. Wel lekker buiten opeten natuurlijk.

Picknick in het park

Misschien heb je geen balkon of tuin. Dan is er gelukkig altijd nog de mogelijkheid om naar het park te gaan. Neem lekkere hapjes en drankjes mee (bijvoorbeeld die je net zelf hebt gemaakt), ga frisbee├źn, lees een boek… Buiten is alles een stukje relaxter, dus geniet ervan!

Maak een roadtrip

Vandaag is iedereen vrij, dus de kans is best groot dat heel Nederland dit idee heeft, maar ga er eens lekker op uit met de auto en rijd naar het strand of naar een andere leuke plaats waar je niet vaak komt. Eet lekker op een terrasje, drankje erbij en klaar.

Hoe vier jij je vrijheid vandaag?

Liefs, Roos