Honderdste post: Positief denken

Daar is ‘ie dan, de honderdste post op dit blog. Ben ik trouwens de enige die ‘dit blog’ raar vindt klinken? Ik vind ‘deze blog’ veel logischer. Maar dat kan aan mij liggen. In deze honderdste post moet ik het natuurlijk ook nog ergens over hebben, en ik heb besloten dat dat positief denken gaat worden. Verwacht hierna een hoop dingen waarmee je niet geconfronteerd wilt worden.

Ik zat vandaag op de fiets naar de sportschool en ik bedacht me dat het best lekker weer was. Helaas had iedereen de afgelopen dagen tegen me zitten klagen dat het vandaag weer ‘slecht weer’ zou worden. Slecht weer, vergeleken met wat? Ja, misschien wel minder mooi weer dan het de afgelopen dagen was, maar wat is er mis met een dagje minder zon? En weet je, het is nooit goed, want als het eens dertig graden is met zon, dan is het ineens te heet.

Wat heeft dit eigenlijk voor zin? Het weer is het weer en je kunt er niks aan veranderen. Je hebt het er maar mee te doen. En zo is het met wel meer dingen in het leven. Zie je jezelf al denken: “Shit, het gaat woensdag regenen, huilie huilie”? Stop.

Misschien moeten we gewoon iets meer in het moment gaan leven. Je weet niet wat er in de toekomst gaat gebeuren, dus waarom zou je ermee bezig zijn? Probeer eens positief te kijken naar alleen dit moment. Wat er hierna komt, zien we dan wel weer. Misschien waait die wolk wel ineens de andere kant op…

Deze post was niet alleen om mijn hart te luchten, maar het weer is hier ook een analogie voor andere dingen in het leven. Herken je er iets in?

Liefs, Roos