Waarom tijd voor jezelf een fata morgana is

Mezelf in een deken wikkelen, op de bank gaan liggen, Netflix aanzetten, snacks en drinken binnen handbereik, en niemand die me stoort. Gewoon lekker niks doen om bij te komen van al die stress. Herkenbaar? Nou, stop er maar weer mee, want eigenlijk is het dikke vette onzin.

Want weet je wat het is? Je bent op dit moment bezig met iets, maar je hebt er eigenlijk geen zin in of je bent er helemaal niet bij. Om tijd voor jezelf te maken, kun je het volgende doen.

Word bewust van de ruimte om je heen. Wat hoor je, wat zie je, wat ruik je en wat proef je? Hoe voelt je rug, hoe voelen je benen? Hoe voel je je: ben je blij, ben je gestresst, of juist verdrietig? Waar ben je eigenlijk mee bezig op het moment en met welk doel?

Daar is je moment voor jezelf. Want elk moment dat jij leeft is een moment voor jezelf. Leef meer in het nu en besef wat voor leven je eigenlijk aan het leiden bent. Dat is precies de reden dat ik even weg was van hier, trouwens.

Liefs, Roos