Vanmorgen zijn we bijtijds opgestaan en om 09.00 uur vertrokken naar Homosassa Springs Wildlife Park. Om 11.00 uur waren we op de plaats van bestemming. Het was wel aardig om even rond te kijken en de manatees blijven aandoenlijk. De natuurlijke bron is kraakhelder! We hadden verwacht dat we ze aan mochten raken en het liefst met deze dieren zwemmen, helaas dat was hier niet mogelijk. Jammer! Gelukkig wel een goed doel gesteund, maar om zover te rijden daarvoor! We hadden de kinderen zo half en half beloofd om met ze te mogen zwemmen….tegenvaller dus voor hen.

Om half 1 hadden we het park gezien, en zijn we naar Weeki Wachee Springs gegaan, gelukkig achteraf dat we deze twee uitjes op 1 dag gepland hadden en geen 2 dagen hiervoor uitgetrokken.

Daar aangekomen mochten we maar liefst 72 dollar entree betalen voor dit kleine parkje voor een paar uurtjes. We konden nog een wild-water-cruise doen en de mermaid show.

Daar kwamen we uiteraard voor (althans de meiden wilden dit uiteraard niet missen). De cruise was kort maar wel aardig om te zien, heel erg helder water met vooral vele soorten vogels, een paar soorten vissen en schildpadden waren er te zien. Tja, wij hadden een wildwater ritje verwacht, en niet dat dit niet mooi was, maar inmiddels hebben wij al heel wat dieren gezien. Zo ook deze dieren, bomen, enzovoorts. Maar ach, op naar het zwembad met die grote glijbanen!

Even een duik in buccaneer bay en Hank met de dames van de grote glijbanen. 1 keer want om 15.00 uur was de laatste mermaidshow. Het park zag er in onze ogen toch een beetje verwaarloosd uit, zo ook het theater waar deze show plaats ging vinden. De gordijnen voor het aquarium waren gescheurd, oude houten bankjes als tribune. Is wel aan een opknapbeurt toe in onze ogen, zeker voor de prijs die je betaalt om binnen te komen!!

Het verhaal was het bekende zeemeerminnen tafereel. Wel heel erg leuk bedacht en knap van de dames en heren die het verhaal onder water vertolkten. Dit zag er allemaal best goed uit, maar ook hierover zijn wij van mening….om daar dat hele stuk voor te rijden en de hoge entreeprijs te betalen; onze keus zou anders zijn achteraf bekeken. Maar dat weten wij en diegene die nog naar de USA gaan, aan hen de keus! Excuses voor diegene die het niet met ons eens zijn.

Vervolgens weer terug om nog even te glijden en zwemmen in buccaneer bay. Zeker verfrissend water maar niet zo gigantisch koud hoor! Het was er behoorlijk druk, dus een behoorlijk tijdje wachten voordat er daadwerkelijk gegleden kon worden, maar twas wel fun!

Om 17.00 zijn we opgestapt en onderweg nog even gegeten bij ‘One star Steakhouse'. Prima gegeten voor een aardig prijsje!

Inmiddels zijn we bijna bij ons huisje aan de zee….heerlijk om hier weer terug te zijn, kan ik nog lekker even naar het strand en de zonsondergang onder het genot van een kopje koffie bekijken. Blijft mooi!

Toch handig als je een stuk moet rijden, heb ik ondertussen het verslag voor vandaag weer gemaakt.

Vlak bij ons huisje kunnen we even de mail ophalen en tot onze verassing is er een mailtje van onze hond binnen gekomen. Wat een feest hier om hem even te zien. Zo te zien heeft hij het goed naar zijn zin en is ie zwaar ondervoedt..;-))

Morgen voor de laatste keer uitslapen. Overmorgen vroeg op om naar Caladesi en Honeymoon Island te gaan. En dan is het over en uit, inpakken en helaas naar huis. Anderszijds ook heel fijn om de onze meneer Jansen weer te zien en niet te vergeten familie en vrienden. Het is voorbij gevlogen en er is nog zo veel te doen en te beleven hier; dus……..we'll be back!!!

Groetjes, en tot morgen of later!

Willeke