Onze allerlaatste dag,

 

Heel jammer!

Om te beginnen eerst even een mededeling. Onze fotocamera is kapot, vandaar dat er van gisteren geen foto's zijn gemaakt en hetgeen we vandaag plaatsen is niet zo'n geweldige kwaliteit. Deze hebben we gemaakt via de filmcamera. Klote, maar tis niet anders. Om de filmpjes te maken en monteren zodat ze nog op de site konden kost teveel tijd nu. We zijn druk aan het pakken, want morgenochtend moeten we aanrijden naar Fort Myers om van daaruit te vliegen via Miami naar Dusseldorf. Wanneer we thuiszijn en weer wat fris van het reizen worden deze alsnog geplaatst.

Uiteindelijk is het toch een "dolfijnen" (letterlijk en figuurlijk) dag geworden. Vanmorgen al vroeg vertrokken naar Honeymoon Island om van daaruit naar Caladesi Island te varen. We waren slechts met 6 mensen inclusief ons vieren op de boot. Prive-tochtje dus. Een aardige crew, die ons tips en weetjes over het eiland vertelden. Al na een paar minuten kregen we bezoek van 3 dolfijnen, OEH, AAH en de onze JIPPIE (de baby). De kapitein stopte om onze meiden nog een keertje te laten genieten. Ik denk dat ik er het meeste van genoot....maar ja; IK zei NIKS, genieten van het moment!

Aangekomen op het eiland, wonderschoon, helderblauw, reuzeschelpen op de zandbank, prachtig weer en heerlijk warm water. Wat wens je nog meer, ikke niks!

Meteen werd de jacht geopend natuurlijk op de schelpen. Volgens een deskundige hadden we er 4 die vrij uniek en kostbaar zijn. We moesten ze maar niet uit het oog verliezen. Aangezien de camera het niet doet hebben we dit niet vastgelegd. Balen, maar helaas!!

Langs mij stond een ervaren visser; hij begon te schreeuwen....shark guys, its a big one!!! WHAAAAAAA, Hank was in het water een stukje verderop. Ik vroeg heel rustig; "do they bite" well miss: last year a boy was killed, this one is about 6 feet, that's big...you better stay away from him! Lekker....Gelukkig kwam Hank via het strand naar ons toe lopen, dus de meiden werden weer wat rustiger, en ikke ook!

Een paar minuten later riep ie weer: Watch out, see the stingrays; keep away from them!

Nou ja zeg: Off course we will stay away from them!

Gelukkig vanaf toen geen ondeugende beestjes gezien, alleen maar dolfijnen...en dat is DOL fijn!

We hebben heerlijk genoten op Caladesi en willen dit uitje toch eenieder aanbevelen. Doe het wel op een doordeweekse dag, heerlijk rustig en volop genieten daarvan!

 

We zijn ook nog even over het strand van Honeymoon gelopen. Veel stenen, dus blij dat we overgestoken zijn!

 

Vanavond weer heerlijk gegeten en onze vakantie afgesloten bij Villa Galace; een italiaans specialiteiten restaurant. De 2e keer voor ons hier, en bij deze ook een aanrader om heerlijk en gezellig te eten wanneer je hier in de buurt logeert!

En dan zit het erop, inpakken, afscheid nemen van de zonsondergang, de dolfijnen die net nog even gedag kwamen zeggen, deze heerlijke lokatie...deze geweldige vakantie!!! Wij gaan zeker terug, inmiddels besmet met het Amerika virus.

 

Groetjes en tot in Holland!

Willeke