Vanmorgen lekker in het hotel ontbeten. Eindelijk weer gewoon brood geroosterd of een broodje….met Jam, smeerkaas, Muesli; lekker hoor.

 

Om 10.00 uur op naar de Keys waar we vandaag een rustige dag door gaan brengen. We hebben alleen het Dolphin research center op het programma staan.

Een mooie rit naar Grassy Key, prachtige huizen, zee en nog meer zee zo blauw…wonderschoon! Rond de middag arriveren we bij de dolfijnen. Het is er erg rustig, dus volop genieten.

 

Jip en Dirkje mogen met de dolfijnen Pandora en A.J. gaan schilderen en ze mogen ze aaien. De andere programma's zitten al volgeboekt, maar al snel blijkt dat we dat niet hoeven te betreuren. Ze mochten met de trainster mee naar beneden en kregen eerst een ‘prive' show van deze kanjers. Prachtig om te zien en aan de gezichten van de meiden was af te lezen dat ze zichtbaar genoten van al deze persoonlijke aandacht van deze dieren. Dit duurde zo'n 10 minuten. Daarna moesten ze hun T-shirt schuin voor zich houden en de dolfijn kreeg een kwast met verf in haar bek waarmee ze a-la-picasso een kunstwerk creëerde. Daarna mochten ze haar nog aaien en de pret was over…tenminste wat dit betrof!

 

Elk half uur was er een andere show, met uitleg door ontzettend enthousiaste meiden. Het contact tussen dolfijnen, trainers en crew was machtig om te aanschouwen. Wat een enthousiasme van zowel dieren als de mensen die er werken.

 

Als laatste is er een korte voorstelling van Loki de zeeleeuw. Wat zijn dit lachwekkende, eigengereide, logge beesten. Het bijzondere aan deze kerel is dat hij veel schreeuwt wat volgens de trainer erg ongewoon is voor deze beesten. Na elk kunstje schreeuwde hij om een visje en een knuffel.

 

Helaas, de dag zit er op bij Dolphin research center. We hebben ervan genoten, zeker omdat er maar een handjevol mensen aanwezig was. Alle plek om vooraan te staan tijdens al dit moois. We kopen nog een klein souveniertje en gaan op weg naar ons volgende hotelletje voor 2 nachten. Het Bayside resort in Key Largo.

 

Morgen hebben we John Pennekamp op het programma staan. Hier gaan we snorkelen tussen het koraal….

 

Tot zover voor vandaag!

 

Byebye, tot de volgende keer en de groetjes aan iedereen!

 

Dit was uw verslaggeefster live vanuit the USA

 

Misses vanderVen.