We zijn op weg naar Orlando. Het valt hier met bakken uit de hemel en er is nog geen zicht op verandering. Nog een heel eind te rijden en met dit weer is het stapvoets vooruit, potverjandorienogeensaantoezeg……grrrrr, dus maar eens wat feiten en klets verkopen aan jullie.

 

Het hotel waar we vanacht geslapen hebben: Best Western in Miami Beach was niet zo goed als de andere hotels. Het toilet was kapot, het bad was wel schoon maar zag er niet fris uit; de internetverbinding was er ook niet (tenminste op de kamer niet). De buitenkant en de entree van het hotel was geweldig; de kamers (die van ons in ieder geval) niet, en dan hebben we het nog niet over de lift; das wel lachen. We zullen proberen er wat van op de site te zetten.

 

Vanmorgen was het de bedoeling om nog even naar Gatorpark te gaan, daar aangekomen en even een rondje gereden…toch maar besloten om door te rijden naar Shark Valley, waar we van de week de tram-tour door de Everglades niet meer hebben kunnen doen ivm tijdgebrek.

We hebben nl. al een heleboel ‘alligators' gezien, de propellorboot en shows gehad; dus waarom nog een keer iets soortgelijks! Het zag er overigens ook niet zo fraai uit als op de site van Gator park!

 

We werden bij de afslag bij Shark valley nog aangehouden door de politie, vanwege het te enthousiaste rijgedrag van Hank. Gelukkig geen bon gekregen, anders hadden we nog meer oponthoudt gehad en de centjes besteden we liever aan leuke dingen!

 

Afijn, aangekomen in Shark-Valley en na een half uurtje wachten mochten we met het busje mee. Wie staat er tot mijn grote verbazing in een keer naast mij. Fam van Tienen uit Zeeland. Zeelanders; de hartelijke groeten van hen!! Uiteraard ff gekletst over en weer. Als bewijs een foto op de site straks! Kan iemand van de familie dit even doorgeven aan familie van Tienen?

 

De rondrit was interessant, maar voor de kinderen veel geklets waar ze niets mee konden. Na tig krokodillen hadden ze het wel gezien, maar ja, je kan er niet mee stoppen dus moesten het rondje mee afmaken. 2 uur duurde deze rit en als je er niet veel van begrijpt wat er uitgelegd wordt is het ook saai! Voor ons was het echter wel erg interessant om het verhaal en oorsprong te horen en zien!

 

Om 14.00 uur is het tijd om aan te rijden naar Orlando. We hadden honger dus op zoek naar iets eetbaars. De kids wilden naar Subway of Ihop, maar die konden we niet vinden, dus maar naar de Burger king. Half 4 konden we eindelijk aan deze behoorlijke trip beginnen, maar het weer is slecht waardoor er veel oponthoud is onderweg.

 

Het is nu 17.10 uur lokale tijd en nog 145 mijl te gaan……..weer een vreselijke hoosbui gehad. 18.10 uur. Poeh, eindelijk over. Nog 90 mijl te gaan. We gaan even een ‘pit' stop houden bij Starbucks koffie. Moeders wil graag een bakkie leut en een cigaretje erbij! Komen nu langs een auto die de sloot in is geslipt. Zie een moeder met een paar kinderen en er worden koffers in een taxi overgeplaatst. Zo te zien mankeren ze niets. Vervelend man, tzou je maar gebeuren….

 

Wij zijn bij de koffie aanbeland; tozzo!

Zo, dat was een lekker maar duur bakkie van Starbucks. We naderen we Orlando. Nog 20 mijl en dan zijn we er eindelijk. Onderweg zien de kids nog een hond met zijn kop uit het raam hangen en worden er even stil van. Meerdere malen per dag wordt ‘ meneer Jansen' benoemd en gezegd dat ze hem missen. Ik ook trouwens!! Morgenochtend maar even een belletje naar Oma hoe het met Jansen gaat.

Zojuist bij de self-service area een hele stapel coupon boekjes meegenomen.

 

Ons huisje op Tropical Palms is super! Het lijkt klein aan de buitenkant, maar het is zeer compleet, gezellig en economisch ingericht. De zwembaden zijn mooi en alles ziet er keurig netjes en verzorgt uit. Een aanradertje dus!!!

 

De kinderen en wij hebben nu ieder een eigen slaapkamertje. Lekker na een week op 1 slaapkamer. Ze genieten ervan en hebben zelf hun kamertje ingeruimd en gezellig gemaakt met de spullen die ze van thuis meegenomen hebben.

 

Morgen naar Animal Kingdom. Anders als in ons programma staat, maar dit vanwege de opnames overmorgen in dit park.

 

Voor ons welterusten en voor jullie goedemorgen!

 

Willeke